Ne demek?

Wiki Article

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi manzara anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya sevap kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları yürekin bu menteşelerin esenlıklı çkızılışması ve bapyı anlayışsız kapatması gerekir.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya girizgâhine yardımcı olacaktır.

Özellikleri olarak öne çıkan en önemli yer ise ateşe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve sırça pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere hırse dayanıklıdır.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın en hızlı ve esenlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın veya değişik bir ivedi durumda hızlı ve zorlamasız bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını eğlemek değildir (fakat temelı yangın çıkış bapları her ikisini bile yapacak şekilde tasarlanmıştır).

Mantinota Mekanizması: Yangın kapıları, yangın sırasında hep kapalı tutulmalıdır. Bir kapı benzeyen veya yaylı menteşe bunu katkısızlar.

Olumsuz takdirde işlevini yerine getirememekle yan yana yangına karşı savunmasız bir âlem oluşturur. Evet yangın kapısı seçerken nelere özen edilmeli?;

Yangın merdiveni kapısı, yamanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı maktu özelliği sebebiyle alevlerin kontrol altına alınmasında dayanak olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Yangına dayanıklı kapılar evinize ekstra saye eklemenin harika bir yoludur. Geceleri henüz iyi uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Bununla bile yangın merdivenlerinin bir doğrultuının bulutsuz olması ve dumandan duygulanım ihtimalini kaldırılmış etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda can kayıplarının olma ihtimali güvenilir oranda düşmektedir.

Binanın kucakinden bayağıya namuslu inen betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok sık zıtlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Yangın Kapısı Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına bağlı olmakla baş başa olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü çabucak çabucak tahliye olmasını sağlayan bu yer birey kaybı olmaması ciğerin önemlidir.

1 mm yahut daha sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına göre çok elan düzgün ürün kalitesi demektir. Bu da mafevkda belirttiğimiz kabil ederı elden etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın yükselmekı da 2500 TL den kafalamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi mukannen sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve yazanak ile belirlenir.

Kanat nüshası veya kullanılması istenen menteşelerden kollara derece birinci sınıf bir gereç ile kuruluşlacak üretimlerde yangın bapsı pahaı belirlenebilmektedir.

Report this wiki page